"Olgaga oleme tuttavad aastaid - oleme temaga vestelnud mitmeid kuid ja ta tükk aega mõtles, vaatas üle programmi," rääkis Vakra Delfile täna Tallinna Kõlakoja kohvikus, kus Olga Sõtnik andis teada, et lahkub Keskerakonnast ja kandideerib kevadel riigikokku sotsiaaldemokraatide nimekirjas Tallinnas Mustamäel ja Nõmmel.

"Nähes, kuidas Olga südame ja hingega on vedanud nii noorte- kui lastetemaatikat, siis on näha, et tegelikult on ta ammu toetanud sotsiaaldemokraatlikke ideid.

Vakra sõnul ei olnud Olga Sõtnikul oma endises erakonnas võimalik teha seda, mida ta soovib teha oma südametunnistuse järgi.

"Kui Keskerakonnast ära minnakse, siis maailmavaateliselt ongi ainuke võimalik valik sotsiaaldemokraadid," ütles Vakra. "Kõigil mõtlevatel keskerakondlastel, kes soovivad asju teha nii nagu nad hinges tahavad, on aeg liituda sotsiaaldemokraatidega."

Vakra prognoosis, et Kadri Simson ja teised poliitikud lahkuvad Keskerakonnast pärast järgmist Keskerakonna kongressi suvel, kui nad on aru saanud, et Eesti poliitika neid vajab, aga enda erakonnas ei saa nad oma ideid kunagi rakendada.

Keskerakonnast lahkub poliitikuid pideva voona. Riigikogu saadikutest teatas viimati oma lahkumisest Olga Sõtnik. Enne teda lahkusid veel Kalle Laanet, Inara Luigas, Lembit Kaljuvee, Aivar Riisalu, Deniss Boroditš. Keskerakonnast on välja astunud ka SDE praegune esimees Sven Mikser.