Raasiku vallavanem Raivo Uukkivi rääkis Delfile, et eelmisel aastal oli Raasiku ülesõidul samuti hukkunuga õnnetus ja analoogsetel tingimustel, kus tegemist oli läbisõitva rongiga, mille kiirus võib olla kuni 120 km/h.

"Kuna tee lõikub kerge nurga all ja vahepeal on ka kõrge haljastus, siis ilmselt pole rong autojuhtidele hästi näha," kõneles vallavanem. Ta ei osanud öelda, kas tõkkepuu oleks eile midagi päästnud või mitte, seda selgitab juurdlus, aga Uukkivi hinnnagul peab seal kindlasti tõkkepuu olema.

Mullu augustis toimunud avarii uuring jõudis valda detsembris. Selles jõudis ka uurija järeldusele, et LED-fooride ja tõkkepuude paigaldamine võimaldab ülesõidukoha ohutust suurendada.

"Eile saime peale õnnetust meediast teada, et augustis pannakse sinna tõkkepuu," väljendas Uukkivi nördimust, et Eesti raudtee pole valda teavitanud ja nüüd tegeleb probleemiga justkui tagant järgi.

"Me oleme kuulnud, et Eesti Raudtee arutas, et 2014. aastal võiks see olla," kõneles vallavanem. "Loodetavasti see tõkkepuu sinna jõuab," avaldas Uukkivi lootust. "Kahju muidagi, et peale seda õnnetust."

Mulluse traagilise avarii järel soovitas ohutusjuurdluse keskuse raudteeõnnetuste juhtivuurija Jüri Olde Raasiku ülesõidule panna LED-foorid ja tõkkepuu.

Eesti Raudteed ei kohusta keskuse soovitus millekski, kuid ettevõte pidi aprilli algul andma teada oma kavatsustest. Ametlikku vastust pole vald tänaseni saanud, kuid eile andis Eesti Raudtee meedia vahendusel teada, et tõkkepuu paigaldatakse Raasikule augustis.

Täna teatas raudteeettevõte, et Raasiku ülesõidukoht kuulub liiklustiheduse hinnangu alusel kategooriasse, mille puhul on nõutav üksnes automaatse foorisignalisatsiooni olemasolu ja antud nõue on täidetud.

Kahe inimese surmaga lõppenud traagilise õnnetuse toimumispaigaks saanud raudteeülesõit oli tõkkepuuga kuni 2011. aastani.

„Kui Aruküla ja Raasiku perroone ümber ehitati, võeti tõkkepuud ära. Taastamine jäi venima, sest neid sõidetakse pidevalt maha ning asendamine on kulukas ja aeganõudev," ütles ütles toonane Raasiku vallavanem Aare Ets Ida-Harjumaa nädalalehele Sõnumitooja mullu oktoobris.

"Oleme proovinud ülesõitu reguleerida ka heli- ja valgussignaalidega, kuid see pole end õigustanud. Valgusmärguannet pole tihti näha, kui päike peale paistab, ning helisignaali kuulamiseks peab autojuht sageli raadio välja lülitama või akna avama,“ lisas ta.

Samas artiklis väidab Ets, et Eesti Raudtee ohutusosakonna peaspetsialist Margus Kupper kinnitas talle, et tõkkepuu pannakse paika hiljemalt talveks ehk praeguseks oleks justkui pidanud seal juba tõkkepuu olema.