"Minu mäletamist mööda on erakonna juhatus seda teemat arutanud ja juhatus on otsustanud toetada nii mind kui Tuiksood," rääkis Toobal täna Toompea lossis Delfile. "Alles eile arutas fraktsiooni koosolek sama teemat ja fraktsioon ei teinud mulle ettepanekut oma kohast loobuda või volitusi peatada."

Toobal nõustus mitmete poliitikute varasemate väljaütlemistega, et peasekretäri ja juhatuse liikme volituste peatamine on südametunnistuse küsimus. "Ma endal süüd ei tunne," lausus Toobal. "Eesti Vabariigis saab süüd mõista üksnes kohus, ei prokuratuur, ei Ene Ergma ega president Ilves, ja nende väljaütlemistest lähtuvalt mina oma otsuseid ei tee."

Toobal ootab enda sõnul ära kohtu otsuse, kui see asi üldse kunagi peaks kohtusse jõudma.

"Tänaseks päevaks on mulle esitatud ainult kahtlustus ja see ei räägi sõnakestki eile üles kerkinud teemast," kõneles Toobal, kelle sõnul puudutab üksnes Jüri Luike ja 500 eurost annetust erakonnale. "Minule muud kahtlustust edasi antud ei ole, ei ole ma saanud kutset kordusülekuulamisele, nii nagu Postimees teatas

Toobal avaldas imestust, kuidas ajalehel ja kaitsepolitseiametil on otseliin nii, et enne seda kui tema saab kutse meediaväljaanne juba teab, et kutsutakse.

"Võib-olla peaksin võtma ajalehes ilmunut juba kutsena," naljatles Toobal. "Kahjuks ei olnud seal kuupäeva, kellaaega ega kohta, nii ei saa ma seda kutsena võtta."

Oma puudumist tänaselt riigikogu täiskogu istungilt vabandas Toobal vajadusega kohtuda oma kaitsjaga.

"Olin seotud samade lugudega. Mul on vaja kohtuda enda kaitsjaga, et enda jaoks asju selgemaks saada ja küll ma komisjonide ja fraktsiooni töös osalen. Ega ma riigikogu liikmena oma tööd kehvemalt ei tee," selgitas Toobal oma puudumist istungilt.