Eesti Ekspress kirjutas tänases lehes, et pankrotihaldur on esitanud kohtule Rosimannuste vastu määruse, kus muuhulgas väidetakse kohtule, et mõned Autorollo pangaülekanded (2010 mais) tehti ei kusagilt mujalt kui kahest riigikogus asuvast arvutist: 3. ja 6. mail maksti välja Autorollo juhatuse liikme Janos Sillamaa töötasu ja kontori üür ning mõni tuhat krooni ühele firmale. 31. mail tõsteti aga 15 000 eurot Autorollo ühelt kontolt teisele. Samal ajal oli aga Väino Pentus enda sõnul haiglas.

Samuti paistab oluline seos Pentus-Rosimannuse ja riigikogust tehtud tehingute vahel välja ka ministri kirjadest. Nimelt kirjutas Pentus-Rosimannus 30. aprillil raamatupidajale, kui palub üle kanda ühe juhatuse liikme tasu ja maksta kontori üür. Seda ka kohtule esitatud määruse kohaselt mai alguses riigikogu IP-aadressilt väidetavalt tehakse.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ise eitas aga kategooriliselt Autorollo eest maksete tegemist ning enda ja oma abikaasa Rain Rosimannuse seotust firmaga. "Mina ühtegi Autorolloga tehtud kannet ei ole teinud ega ei oleks saanudki seda teha, see on fakt /.../ Neid tehinguid saavad teha ikkagi vaid juhatuse liikmed," ütles Pentus-Rosimannus Delfile.

Küsimusele, mis puudutas Autorollo maksete tegemist riigikogu arvutist, Pentus-Rosimannus adekvaatset vastust anda ei osanud. "Ma olen üsna kindel, et mingisugust suurt salapära siin ei ole. Nagu te mõistate, on siin käimas tsiviilvaidlus ja üsna räpaseks kiskuv kampaania," ütles minister.

Pentus-Rosimannus jäi ka endiselt seisukohale, et nimetatud juhtumi puhul püütakse talle meelevaldselt inkrimineerida tegusid, millega tema seotud pole. Minister lisas, et kirjad, mis hiljuti avalikkuse ette jõudsid ning milles ta andis ka muuhulgas ka justkui juhtivaid korraldusi, tema seotust firma juhtimisega ei tõesta.

"Need (kirjad) on pärit mu isale väga keerulisest perioodist ja ma ei ole seda kunagi eitanud, et olen oma isa tütar ning olen teda toetanud ajal, kui tal oli väga raske. Ja see ongi kogu minu seos," ütles Pentus-Rosimannus ning kinnitas, et mingisuguste juhtivate tehingutega tema seotud ei ole.

Järgmistest sammudest rääkides ütles minister, et tema soov oleks, juhul, kui selline hagi tema vastu on esitatud, et see saaks siis ka ametlikult tehtud ning süüdistatavatel oleks võimalik teada saada, milles neid täpselt süüdistatakse."Kui see süüdistus on midagi muud, siis ma arvan, et mul oleks õigus seda teada," lisas Pentus-Rosimannus.

Pankrotis OÜ Autorollo ja selle pankrotihalduri Martin Kruppi hagi Rain Rosimannuse, Siim Roode, OÜ Roode & Parnerid, MAQS Law Firm Advokaadibüroo OÜ, Keit Pentus-Rosimannuse ja Väino Pentuse vastu kahju hüvitamiseks saabus Harju maakohtusse 3. detsembril.

Hagejad peaksid maksma ligi 5000 eurot riigilõivu, kuid on taotlenud täielikku menetlusabi. Harju maakohus oli nõus riigilõivu viies osas maksmisega, kuid hagejad esitasid otsuse peale määruskaebuse, mis on parasjagu Tallinna ringkonnakohtus. Enne kui riigilõivu osas selgust pole, ei hakka kohus hagi menetlema ning selle kohta ei saadeta infot ka kostjatele.