"Ütlen ausalt ära, et meil on võimalik kogu rahvana palju võita, aga ka palju kaotada. See on see, mis isiklikult motiveerib ja paneb käed, jalad ja pea tööle. Selle tõttu olin valmis seda ettepanekut vastu võtma," selgitas Parts oma otsust.

Kevadistel valimistel tuleb tema sõnul vaadata tulevikku, võttes minevikust kaasa võtta õppetunnid ja kogemused. Väikerahvale on ka oluline mõista, mis on meie ümber.

Ettepaneku peaministriks kandideerida tegi Reinsalu Partsile augusti esimesel poolel. IRLi peaministrikandidaadi kinnitab IRLi volikogu, mis koguneb sel pühapäeval ja arutab Partsi kandidatuuri.

IRLis on Partsi sõnul alati olnud juttu, et erakonna esimees ja peaministrikandidaat ei pea olema sama isik, taolisi näiteid on maailmas palju.

Koostöö Edgar Savisaare juhitud Keskerakonnaga Parts välistas, nagu IRL on seda alati välistanud. Küll aga pidas ta võimalikuks, et koostöö on võimalik, kui Keskerakond praegusega võrreldes muutub, sest neil on siiski valijate olulise osa toetus.

Vaata ka pressikonverentsi, kus Reinsalu ja Parts selgitavad, miks taoline vahetus toimus ja mida sellega saavutada soovitakse.