Majandus- ja taristuminister Urve Palo sõnul jätkab riik ka uuel Euroopa Liidu eelarveperioodil Tallinna linna oluliste transpordiobjektide rajamise toetamist.

"Riigi huvi on, et Tallinn oleks kaasaegse taristuga linn, kus meil endil ja külalistel oleks mugav ja kiire liigelda," ütles Palo pärast kohtumist.

"Viimase kümne aasta jooksul on inimeste liikumisharjumused Tallinnas ja selle ümbruses aga oluliselt muutunud," tõdes Palo. "Kesklinna sissesõiduteede ummikud on täna tegelik probleem, millega peab tegelema, eelkõige pean silmas Russalka ja Haabersti ristmike renoveerimist."

Majandusministeeriumi ettepaneku kohasel on peamine prioriteet Põhjaväila ehitus ja Russalka ristmiku rekonstrueerimine.

Arvestades Eesti tulevast eesistumist Euroopa Liidus, on oluline ka trammiliin number 4 pikendamine lennujaamani ja Vanasadama ning Balti jaama liikuvuskeskkonna arendamine.

Tallinna linn ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium sõlmisid eelmisel suvel koostöömemorandumi, mille eesmärgiks oli kokku leppida Tallinna liikumiskeskkonna arendamise põhimõtetes ja tegevustes, mida kavatsetakse ellu viia aastatel 2014-2020 ja rahastada EL toetusfondidest.

Konkreetselt viiakse ellu või kaalutakse 2014-2020 perioodil ELi vahendite kasutamisel sadamate maismaaühenduste parandast (Tallinna Vanasadama ja Väo liiklussõlme vaheliste lõikude arendamine, sh. uus ühendus Tallinna Vanasadama ja Russalka vahel, Suur-Sõjamäe tee, Peterburi tee ja Väo liiklussõlme rekonstrueerimine), Tallinna Vanasadama ühendamist kesklinnaga, raudteepeatuste ühendamist kohaliku liiklusega.

Veel on kavas trammiühendus lennujaamaga, Gonsiori tänava rekonstrueerimine koos ühistranspordi prioriteedisüsteemi rakendamisega, Tehnopoli liikumiskeskkonna arendamine, keskkonnasäästliku ühistranspordi veeremi soetamine ning Haabersti ristmiku rekonstrueerimine.

Aastatel 2007-2013 toetas riik Tallinnas mitut suuremahulist projekti, mille riigipoolne abi oli kokku ligikaudu 140 miljonit eurot. Olulisemad projektid olid Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimine, uute trammide ja busside soetamine ning 3. ja 4. trammiliini rekonstrueerimine.