Baloch kuulis juhtunust alles hommikul sõpradelt, kuna elab teises majas. "Ma tunnen väga suurt hirmu," ütles Baloch, viidates, et sama maja on rünnatud korduvalt. Juunis lõhuti nimelt pagulaskeskuse kolm akent, millest ühel korral sai viga ka üks keskuse elanik. "Ma ei tea, mis juhtub järgmisel korral."

Mehe sõnul on tema riigis ohtlik ja ta jäi hea meelega Eestisse, kuna siin oli rahulik ja vaikne, kuid säärane rünnak paneb kõikuma kogu turvatunde, mida siia sõja ja tagakiusamise eest pagedes otsima on tuldud. "Siin majas elavad lapsed ja perekonnad, aga kui keegi tõesti tahab meid vigastada, siis nad saavad seda teha," lausus Baloch.

Baloch leiab, et kui keegi tahab edasi anda sõnumit, et pagulasi ei tohiks riiki vastu võtta, siis tuleks seda öelda valitsusele, mitte panna põlema maja, kus elavad lapsed ja perekonnad ning inimesed, kes on tulnud siia otsima nimelt rahu ja turvatunnet.

Eestlased on Balochi sõnul väga hoolivad ja armastavad inimesed ning ta usub, et pagulaskeskuse süütamine ei peegelda Eesti inimeste mõtteviisi üldiselt, vaid see on pigem poliitiline teema ning ühe grupi tegevus.

Jaga
Kommentaarid