Täna avaldatud nukuteatri majandustegevuse audit eelmise aasta kohta tuvastas mitmeid puudusi ning küsitavusi. Auditist selgub, et nukuteatris toimus päris palju asju ilma ametlike lepinguteta.

Näiteks andis nukuteater etendusi eelmise aasta septembris Viktoria keskuses Lasnamäel, mille kasutamiseks puudus kirjalik leping ning seega oli maandamata risk, et vahetult enne etenduse toimumist võidakse keelduda ruumide kasutada andmisest.

„Nõukogu peab kindlasti langetama otsuse või kujundama seisukoha, kuidas nad auditis kirjeldatavasse suhtuvad ja loodan, et lõppeb ära suhtumine, et probleeme ei ole,“ rääkis Nõgene Delfile.

Kõige kriitilisem asi, mille audit välja toob on tema hinnangul eelarve ja samuti kõik, mis puudutab lepinguid.

„Nukuteater on elanu aasta-aastalt üle oma võimete, iga aasta natukene, tekkis lumepalliefekt ja lõpuks on kokku kogunenud üsna suur hulk rahalist puudujääki, mille lahendamine võtab aastaid,“ rääkis Nõgene.

„Nukuteater on eraettevõttelt kohviku pidamise eest jätnud renditulu võtmata, maksnud peale kommunaalkulud, riigil on jäänud saamata riigi vara pealt tulu,“ rääkis ta.

Ministeerium ootab järgmise sammuna SA NUKU nõukogu seisukohti. Seda, kas prokuratuuril on auditiga seoses midagi uurida, ei osanud Nõgene veel öelda.

Nõukogu otsustada on ka juhatuse kinnitamine või vahetamine ehk teatrijuht Meelis Pai jätkamine või ametist maha võtmine. Nõgene andis tänasel perssikonverentsil mõista, et Pai võiks teatrijuhina siiski pigem jätkata.