Rääkides Estonian Airist (EA) ütles Palo 2014. aasta märtsis Delfile antud videointervjuus, et Juhan Partsi seitsmeaastase ministriaja jooksul on lennufirma juhitud sisuliselt pankroti veerele ja on suur tõenäosus, et Euroopa Komisjon ei luba EA-le ka riigiabi anda.

"Seetõttu võib arvata ka, et see pankrotti ka läheb. Ma ei taha küll paanikat külvata, aga ma pean olema ministrina valmis ka selleks, et riigiabi luba ei tule Euroopa Komisjonist ja sellisel juhul peab mõtlema, et mis edasi saab, nii et Eestis lennuliiklus meie inimestele paremal moel ka säiliks. See on väga raske küsimus ja ootab lahendust juba sellel aastal," lisas Palo.

Vaata Palo toonast intervjuud siit:

Palo väljaütlemine tekitas aga paksu pahandust ning lennufirma piletimüük vähenes samuti päevaga poole tuhande ostu võrra, põhjustades EA-le ligi 65 000 eurot kahju.

Lisaks olid ka mitmed poliitikud kriitilised. Toona riigikogu IRLi fraktsiooni kuuluv Margus Tsahkna leidis näiteks, et riigi huvides ei ole kahjustada lennufirma olukord, mida SDE ministrikandidaat Urve Palo oma väljaütlemisega aga tegi.

"Palo on suud pruukinud ja sellel on reaalsed rahalised tagajärjed," ütles Tsahkna paar päeva pärast Palo väljaütlemisi Delfile.

Kui Palo saab ministriks, siis peab ta kindlasti vastama küsimustele, kuidas Estonian Air peab antud olukorras edasi minema, lisas Tsahkna.

"Eelmine valitsus tegi enda poolt kõik, et tekkinud turuolukorras Eesti rahvuslik lennufirma ei läheks pankrotti," meenutas Tsahkna.

Opositsioonis oleva Keskerakonna fraktsiooni liige Aivar Riisalu soovitas toona aga Estonian Airi teemal sõna võtnud SDE ministrikandidaadile Urve Palole anda uue võimaluse ja mitte teda hukka mõista.