“Tänavune Vabariigi valitsuse ettepanek liituda Elvaga, erineb 180 kraadi eelmise aasta ettepanekust,” kirjeldas vallavanem Rein Sangernebo, kelle sõnul olid nad valmis läbirääkimisteks teiste väiksemate valdadega. Nüüd on aga neile määratud ette liitumine Elvaga ning sellest ei ole keegi huvitatud.

Seda soovi pitseeris hiljuti toimunud rahvahääletus, kus osales erakordselt suur hulk valla elanikke — üle 60 protsendi inimestest. Ligi 2000 inimest ütles, et soovivad Nõo jätkamist iseseisva vallana. Sangernebo toob välja, et see on erakordselt suur hulk ning annab neile väga tugeva mandaadi minna kõiki juriidilisi teid pidi lõpuni. Kõigepealt viiakse uuel nädalal Jüri Ratasele pöördumine ning ei välistata ka kohtusse pöördumist.

“Tasub äramärkimist, et Nõo vallas ei ole kunagi käinud ei kohalike omavalitsuste valimistel ega riigikogu valimistel valmiskastide juures üle 2000 inimese, nagu nüüd rahvaküsitlusel käis,” kirjeldas Sangernebo seda, et võimalik sundliitumine Elvaga on igapäevaselt hoopis teisele poole vaatavad inimesed üles ärritanud.