Selle aasta 2. mail toimus üks kohtumine, kus üks Michali elukaaslase sugulane kohtus õhtul juhuslikult ühes baaris Meikariga. Michali elukaaslase sugulase sõnul toimus see Levist Väljas, Meikar nimetas ülekuulamisel seda kohta aga Varjendiks.

Michal rääkis, et selle vestluse käigus ütles Meikar Michali elukaaslase sugulasele, et tal on raha vähe ja ta ootab erakonnalt enamat. Seejärel rääkis Meikar pikalt ka Reformierakonna mustast rahastamisest. Michali elukaaslase sugulane tuli seejärel Michali juurde ja rääkis jutu ära.

"Ma ütlesin, et ei tegele enam sellega," lausus Michal elukaaslase sugulasele ja soovitas Meikaril oma muredega erakonna uue peasekretär Martin Kuke poole pöörduda. Meikari endaga Michal ei rääkinud ega olnud muus kontaktis. Rohkem Michal selle peale ei mõelnud, kuni 22. mail tuli Meikar välja ülestunnistusega, et ta on Reformierakonnale annetanud raha, mis ei kuulunud talle.

Tagantjärele tundub Michalile nüüd, et rahahädast rääkimine, erakonna poole pöördumine ning seejärel erakonna mustale rahastamisele viitamine on omavahel seotud ning tegemist on omakasupüüdliku sooviga endale tulu teenida.

Kas tegemist on siis väljapressimise katsega? "Jah, millegagi, mis sellega sarnaneb, vähemalt tagantjärgi vaadates. Kui inimene ütleb, et tehke seda, teist või kolmandat minu jaoks, ma ei ole oma eluga rahul, pingutage nüüd, vastasel korral juhtub see, teine või kolmas, siis las Delfi lugejad ise otsustavad, mis see on," lausus Michal.

"Tagantjärele tagasi vaadates polnud tegemist sooviga maailma parandada, vaid oma maailma parandada," lisas Michal.

Meikar nimetas Michali süüdistust järjekordseks isiklikuks rünnakuks. "Karta on, et see ei jää viimaseks. Sellise tegevuse eesmärk on lämmatada teema ja välistada sisuline arutelu erakondade rahastamise üle. Mul on väga kahju, et justiitsminister on selles appi võtnud oma lähisugulased," kommenteeris Meikar olukorda.

Meikar lisas, et nii nagu möödunud teisipäevases Postimehes, kinnitab ta nüüd veelkord, et 22. mai artiklis kirjutas ta asjadest nii, nagu need toimusid. "Samuti seda, et ma ei ole erakonnalt küsinud parteilist töökohta," lükkas Meikar Michali kahtluse ümber.

Seda 2. mai kohtumist kirjeldab ka kriminaalmenetluse lõpetamise määrus. Selle kohaselt kuulati tunnistajana üle Michali elukaaslase sugulane, keda määruses nimetatakse küll XXX-iks. Michali elukaaslase sugulane kinnitas, et tõepoolest kohtus ta Silver Meikariga ühe kolmanda isiku juuresolekul 02.05.2012 baaris, kus Michali elukaaslase sugulase sõnul Meikar hädaldas teemal, et tal on raha vähe ning rääkis, et partei on ta unustanud, et ta ei pääsenud enam riigikokku ja Inimõiguste Instituudis pidi ta ainult 1000 eurot palka saama. Ka tundis Meikar huvi, et mis Kristen on tema kohta öelnud. Seejärel rääkis Meikar Michali elukaaslase sugulase sõnul aga pikalt Reformierakonna mustast rahastamisest.

Kriminaalmenetluse lõpetamise määruse kohaselt kattuvad Michali elukaaslase sugulase ütlused Meikari ja Meikariga koos olnud kolmanda isiku ütlustega kokkusaamise aja ja Reformierakonna mustast rahastamisest rääkimise osas. Määrus ei täpsusta, kas ja mida rääkisid Meikar ja temaga kaasas olnud kolmas isik Meikari väidetava rahahäda ja soovi kohta saada Reformierakonnalt endale midagi.

Michal kordas ka uuesti etteheidet, et Meikarile olid erakonna sees avatud kõik võimalused probleemi tõstatamiseks, mida ta aga ei kasutanud. Meikari sõnul on ta aga erakonnas mitmete inimestega rääkinud probleemidest erakonnas, teiste seas ka erakonna peasekretäri Martin Kukkega. Ta on oma sõnul alati välja toonud kolm probleemivaldkonda:
1. Probleemid varjatud annetustega
2. Sisedemokraatia puudumine
3. Ülbus avalikkusega suhtlemisel

"Need probleemid ei ole kuskile kadunud ja seetõttu on mul kavas erakonna
sees algatada arutelu Reformierakonna tulevikust," lausus Meikar.

Aga miks tuleb Michal taolise süüdistusega Meikari vastu välja alles nüüd? Michal lausus, et eeluurimise ajal ei saanud ta avalikult sellest rääkida, sest teda oleks sel juhul süüdistatud eeluurimise mõjutamises. Michal ütles aga, et ta rääkis seda ülekuulamisel ja saab nüüd seda ka avalikult välja öelda.