Maris Lauri sõnul on selge, et haridus- ja teadusministri ameti puhul on tegemist on suure väljakutsega. "Seal on keerulisi probleeme, inimestel on erinevad arvamused, kuidas asju peaks tegema. Samas uskudes, et haridus on iga inimese ja riigi edu alus, siis on võimalik leida parimad lahendused eri huvide vahel ja neid kõiki kokku panna, et noored, täiskasvanud ja vanemad inimesed saaksid hariduse ja teadus hakkaks arenema."

Õpetajate palgad on Lauri sõnul teema, millega tuleb kiirelt tegutseda. "Juba sellel nädalal on valitsuse istungid ja ma kavatsen juba täna õhtul kiiresti sukelduda nendesse teemadesse ja sellesse, mis on välja pakutud. Aga kindlasti on üks eesmärk, et õpetajate keskmine palk oleks Eesti keskmisest paarkümmend protsenti kõrgem, et meil oleksid heal tasemel õpetajad."

Tulevaseks õppeaastaks koostatud plaanidega pole Lauri jõudnud veel tutvuda. "Ma olen tegevuskavad kiiresti üle vaadanud, aga hetkel ei ole ma võimeline nende sisu täpselt kommenteerima. Mul ei ole olnud aega nendesse teemadesse sügavuti minna, aga muidugi tuleb suurte reformide puhul palju pingutada."

Maris Lauri elab ise Tallinnas, kuid töö haridus- ja teadusministeeriumis tähendab pidevat liikumist Tartu vahel. "Ma olen ülikoolis käinud Tartus ja seal mõnda aega elanud. See on olnud lähedane ja kodune linn, aga töö on toonud Tallinnasse. Mul tulebki oma töö jagdada kahe linna vahel, kuidas see täpselt kujunema hakkab, seda tuleb arutada. Tuleb aru saada, et on asju, mille puhul tuleb ministril olla Tallinnas. Mu kodu on ka Tallinnas, aga kindlasti hakkan võimalikult palju käima ka Tartus ja lisaks on meil olemas elektrioonilised vahendid, mille abil suhelda," rääkis ta.

Peaministri pakkumist ei pidanud Lauri kaua kaaluma. "Mina olen kiire mõtleja. Sellel ajal kui ta mind telefonis veenis, siis ma kaalusin ja peale pisikest mõttepausi ütlesin "jah.""