Pakosta soovitas kõigil mõelda oma varasuhete registreerimised majanduslikus mõttes läbi. "See, mida kunagi kirikus laulatati, ei ole see, millest täna räägitakse abielu nime all," lausus Pakosta.

Pakosta tunnistas, et isiklikult talle ei meeldi kooseluseadust rahvahääletusele panna, kuid ta on igati selle poolt, et rahvas saaks oma arvamuse välja öelda.

Pakosta kooseluseadust ei toeta. "Ehkki ma väga toetan seda, et mistahes perekonnavormis elavad inimesed võiksid soovi korral oma partnerlust seadustada omale sobivas vormis, siis antud eelnõu läheb risti vastu laste õigustega ja just sellepärast ma seda kooseluseadust ei toeta," rääkis Pakosta.

Riigikogus jäi esimesel lugemisel pooleli Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni esitatud eelnõu, mis nägi ette rahvahääletuse läbiviimist kooseluseaduse küsimuses 1. märtsil 2015. aastal. Eelnõu esimene lugemine jätkub homsel istungil. Samuti lükkus homsele istungile 40 riigikogu liikme poolt algatatud kooseluseaduse eelnõu teine lugemine. Kolmas lugemine ja lõpphääletus peaks praeguse kava järgi toimuma neljapäeval.