Nimelt arutati stuudios olukorda Poolas, kus avalik-õiguslik meedia on allutatud poliitikutele.

"Kas te mõistate sellised mittedemokraatlikud käigud hukka?" küsis ajakirjanik Kärt Anvelt Mart Helmelt.

Helme vastas, et ta ei ole kursis kõigi nüanssidega, kuid lisas, ent kuigi erinevatest konfliktidest on ta kuulnud, tuleks ikkagi Poola otsuseid respekteerida.

"Ma ei saa küll öelda, et Poola on ebademokraatlik riik, seda ta kindlasti ei ole," rääkis Helme ja lisas, et tema arvates suhtutakse Euroopas kõikidesse püüdlustesse luua riikide suveräänsus äärmiselt valulikult.

Selle jutu peale küsis Kärt Anvelt, et kas Helme allutaks peaministrina Eestis siis samuti ERRi, riigikohtu, kapo ja PPA ainult endale.

"Vabandust, ERR on juba allutatud poliitikutele. Meil on ERRi nõukogu, mis koosneb poliitikutest, kes arutavad seda, mis seal teha ja et..."

Siinkohal segas Anvelt vahele ja täpsustas, et kas Helme edastaks ERRis vaid temaga seotud uudiseid ja kutsuks saadetesse vaid temaga seotud külalisi?

Sellele vastas Helme, et Poolas ja Ungaris nii ei ole ja meil on erakanalite ja muude näol olemas pluralism. Helme arvates edastab ERR selgelt teatud vasakliberaalset poliitilist agendat ja demoniseerib sellele vastandlikke jõude, kaasaarvatud teda ennast.

Kui debatti modereeriv ajakirjanik Tuuli Jõesaar ütles, et tema sõnavõtt oli "väga põnev", teatas Helme, et see on tõsi, mitte põnev.

"Ei usu, ausalt öeldes," ütles Jõesaar, mille peale Helme kergelt ärritus ja rääkis, kuidas eile oli ERR temaga ühendust võtnud, et kutsuda Helme eksklusiivselt hommikul stuudiosse.

"Sellega seoses, et me esitame minu kandidatuuri. Õhtul helistatakse, et ei kutsuta siiski ja paluti, et hoiaksime selle uudise nende jaoks," rääkis Helme.

"Ja hommikul tehti minuga intervjuu hoopis 20 sekundit. Kuulge, see ei ole tõsiseltvõetav ajakirjandus! Ja intervjuu lõppes: (emotsionaalselt - toim.) "aahh, suure hädaga saite allkirjad kokku, suure hädaga saite allkirjad kokku". Ei saanud suure hädaga allkirju kokku, saime täiesti ilusa ja korraliku tööga.

"Kui tahate minuga vaielda, et ERR on täiesti erapooletu, siis mina teiega ei nõustu," lisas Helme.