"Esimene arvamus on selline, et seda ajakirjanikku on kurjategijad ära kasutanud. Ja nimelt ära on kasutanud seesama mees /.../ keegi Orukase-nimeline, kes on vabastatud rahapesu büroost, sest ta lekitas riigisaladust," ütles Klandorf linnavalitsuse pressikonverentsil ajakirjanikele.

Abilinnapea viitas 2003. aastal väljastatud kohtuotsusele, mille kohaselt on Klandorfi väitel keskkriminaalpolitsei rahapesu andmebüroo vanemkomissar Aivar Orukask olnud osaline altkäemaksujuhtumis.

Jah, tõepoolest, mõisteti toona süüdi maksuameti maksupettuste tõkestamise talituse pearevident Priit Karumaa Venemaa kodanikele asutusesiseseks tunnistatud teabe kogumises ja edastamises ning Orukasele 5 000 krooni altkäemaksu andmises. Samas aga väidab ajaleht Postimees, et Orukask tegutses toona kohtu loal uurijana. Seega ei olnud tegu mitte kuriteo vaid kuriteo matkimisega, mida aga Klandorf ei maininud.

"Ma natuke mõtisklen veel selle artikli üle ja eks ma siis avaldan arvamust, sest seal on alusetult väga palju inimesi alusetult ritta pandud. Täna hommikul oli mul kapo peadirektori asetäitjaga vestlus sellel teemal, ta palus siiralt vabandust," väitis Klandorf.

Seda, kuidas Klandorfi nimi suure rahapesujuhtumi keskmesse sattus abilinnapea aga adekvaatselt seletada ei osanud.

Väidetava laimu suhtes Klandorf midagi aga enda sõnul ette praegu võtta ei kavatse.

Postimees kirjutas täna, et neli aastat kestnud uurimine Eesti ajaloo suurimas rahapesu juhtumis viib niidid paljude ekspolitseinike, aga ka tuntud poliitikute ja ärimeesteni. Muuhulgas mainiti, et rahapesijate ühe "esindajana" tegutsesid ka abilinnapea Kalle Klandorf ning ärimees Veiko Kulla.

Lehe väitel üritas Klandorf muuhulgas kompromiteerida rahapesu andmebürood ning uurimisasutusi läbi meedia, et takistada nende rahapesujuhtumi uurimist.