Jaak Aaviksoo ei saanud TTÜ nõukogust vetostamiseks vajalikku häälteenamust ja ta on jätkuvalt rektori ametisse valitud. Keevalliku sõnul räägivad need numbrid aga oma keelt.

"Ülikoolis on inimesi, kes Jaak Aaviksood toetavad; on neid, kes teda kritiseerivad, lähtudes mitmetest põhjustest, olgu need isiklikest ambitsioonidest tingitud või hirmudest. Ja need numbrid on faktid, millest tuleb edasi minna ja millega arvestada," selgitas professor.

Keevalliku sõnul ei ole välistatud, et kuratooriumi liikmed Jaak Aaviksoo rektoriks kinnitamise üle otsustamisel nende numbritega arvestavad. "Aga ma arvan seda, et vaatamata nendele numbritele võib ükskõik kes, olgu ta Jaak Aaviksoo või keegi teine, olla väga heaks rektoriks. Sest öelda inimese kohta, et sa rektoriks ei kõlba, sa said nii palju vastuhääli, ei sobi." Professor lisas, et kui näiteks peaks tekkima tugevad konfliktid või vastuolud rektoriga, siis on ülikooli nõukogul alati võimalik kahe kolmandiku häälteenamusega rektorile umbusaldust avaldada ja ta sisuliselt ametist vabastada.

Kuratooriumit on vaja 

Kuratooriumi tööd on kritiseerinud mõned selle liikmed ning uurides Keevallikult, kas üldse on kuratooriumit ülikoolile vaja, vastas professor, et eeskuju on võetud Põhjamaadest ja teatud Lääne riikidest ning kuratooriumi roll on laiem, kui ainult rektori valimine. "Kuratoorium kinnitab ülikooli eelarve, arengukava, ülikooli struktuurimuutused ja kuratooriumi nimetatakse institutsiooniks, mis on ühenduslüli ülikooli ja ühiskonna vahel. Kui ülikooli rektorit valivad ainult oma ülikooli inimesed, siis me võime jääda keema omas mahlas ja kui me valime koguaeg rektoreid oma hulgast, võib viia nii-öelda mugavuskandidaatideni," kirjeldas Keevallik.

Praeguse rektori sõnul oleks Jaak Aaviksoo kindlasti üks inimene, kes võiks tehnikaülikooli oluliselt edasi viia.

Täna TTÜ-s toimunud pressikonverentsil ütles TTÜ rektor professor Andres Keevallik, et Jaak Aaviksoo valimine rektoriks kuratooriumi poolt jäi vetostamata häältega 25 vetostamise poolt, 14 vetostamise vastu. Et vetostamine oleks läbi läinud, oleks vaja olnud, et vetostamise poolt olnuks 28 häält.

Kuna TTÜ nõukogu kuratooriumi otsust ei vetostanud, tuleb pärast 22. juunit otsustada Aaviksoo ametisse kinnitamine ja ka see otsus nõuab 11-liikmelise kuratooriumi koosseisu 2/3 häälteenamust ehk kaheksat poolthäält.