"Kogu konflikt on nii meedias, kui diplomaatide kui poliitikute poolt olnud sildistamise küsimus. Kui seal on sõdimine, siis kes need osapooled on," rääkis Kasekamp. Ukraina kasutab sõna terroristid, venemaa pool kasutab sõna separatistid, maailma meedia kasutab erinevaid termineid.

"See on alguset peale olnud Venemaa taktika, segada oma jälgi, et oleks raske määratleda. See semantiline probleem ja see on ju Venemaad palju kaasa aidatanud. Sõjategevus on seal käimas, aga see on välja kuulutamata. Siiski, sõna "sõda" kasutamisest hoidumisel on põhjus, sest sõjaseisukorra väljaütlemine teeks olukorra ehk märksa keerukamaks," rääkis Kasekamp.

"Kui oleks sõda, oleks see kõikide diplomaatiliste suhete katkestamine, mida pole juhtunud. Kui oleks ametlik sõjaseisukord, siis oleks olukord märksa hullem. Ka ukrainlastel on põhjust vältida ametlikku sõja väljakuulutamist, sest see puudutab ka venemaal elavaid ukrainlasi. Venelased teevad seda, sest nad tahavad varjata oma tegevust ja ajada teisi segadusse, mida nad on seni väga edukalt teinud."

Loe ja vaata pikemat intervjuud uuel nädalal, 2.septembril ilmuvast Obama visiidi erilehest Eesti Päevalehest!