"Olen selle peale väga pikalt mõelnud, sest mõtteainet on ju olnud palju ka viimasel nädalal. Olen teinud otsuse, mis kindlasti tuleb siiralt mu hingest, milles olen veendunud: ma olen olnud ühes erakonnas 14 aastat, see on Eesti Keskerakond ja ma jätkan seal," lausus Ratas.

Ratas kinnitas Delfile antud intervjuus, et kandideerib riigikogu valimistel esinumbrina Harju- ja Raplamaal.

Ratase sõnul jääb erakonna esinumbriks siiski Edgar Savisaar. Küsimusele, kas peale valimisi kavatseb Ratas Savisaare vastu erakonna esimeheks kandideerida, jättis Ratas vastamata.

Ratas lisas ka, et ta usub, et erakond saab peale valimisi valitsusse.

Arvestades viimase aja arenguid, on Ratase erakonnast lahkumise üle spekuleeritud ajakirjanduses ja poliitringkondades märgatavalt palju. Ratas ise on aga jäänud enda avaldustes vaoshoituks.

Eile tuli aga ka ilmsiks, et Keskerakond on enda suurimat piirkonda pakkunud kandideerimiseks justnimelt riigikogu aseesimehele Jüri Ratasele ja ootab temalt vastust. Nimelt tahaks Ratast oma ridadesse mitmed erakonnad, kuna eelmistel valimistel sai ta Nõmmel ja Mustamäel 7600 häälega isikumandaadi.

"Kõige rohkem oleme sel teemal vestelnud riigikogu asespiikri Jüri Ratasega ja ma usun, et lähipäevil saame selle kohta märgi maha ja ka infot anda selle kohta, kes on Harju-Rapla esinumber. Ma väga loodan, et Jüri Ratas selleks nõusoleku annab," rääkis Toobal eile sellest "Aktuaalsele Kaamerale".

Ratase võimaliku lahkumise üheks ajendiks arvati olevat ka tõik, et kuigi Ratas tegi hiljuti ettepaneku esitada erakonna peaministrikandidaadiks Kadri Simsoni, siis Keskerakonna juhatus otsustas möödunud nädalavahetusel, et partei peaministrikandidaadiks jääb ikkagi erakonna esimees Edgar Savisaar.