Ligi selgitas oma sõnasid sellega, et Meikar õõnestas oma teadaandega usku ausa poliitika tegemise võimalusse ja ka Eesti riiki. Meikari valelikkus oli Ligi sõnul selles, et Meikar näitas poliitikat räpasemana, kui see on, kuigi avalik asi peab ka näima aus. "See on korvamatu kahju, see on riiklik kuritegu," lausus Ligi.

Täna kell 11 kogunes Reformierakonna juhatus korralisele istungile ning sinna oli kutsutud ka Meikar, kes selgitas pool tundi, miks ta oli eelmisel nädalal avalikult teatanud Reformierakonnale võõra raha andmisest.

Meikar süüdistas talle sularahas raha andmises Kalev Lillot ja kogu asja korraldamises Kristen Michalit. Ligi lausus, et temale jäi Meikari esinemine nõrgaks. Ligi ei saanud aru, miks ei rääkinud Meikar sellest erakonnas, vaid tuli selliste süüdistustega välja avalikult.

Ligi lausus, et Reformierakond on Meikari eest hoolitsenud, organiseerides talle peale riigikogust väljajäämist töökoha inimõiguste instituudis. Ligi sõnul on Meikari kuupalk instituudis kõrgem, kui on riigikogu liikme kuupalk.

Inimõiguste instituudi juht Mart Nutt eitas, et Reformierakond oleks Meikarile töökoha hankinud. Meikari kuupalgaks on Nuti sõnul aga 1160 eurot kätte, mis on riigikogu liikme palgast oluliselt vähem.