"Eestile valitakse praegu peaministrit, kellel pole seni olnud ühtegi seisukohta ega argumenti. Me ei tea temast mitte midagi. Me ei tea ühtegi tema ilmavaatelist seisukohta, mis oleks argumenteeritud. Kindlasti on väga hea inimesega tegemist, aga kui tegemist on valitsusjuhiga, siis see pole hea olukord riigile," rääkis Ligi Delfile antud intervjuus.

Uue, senisest vasakpoolsema valitsuse loomine tekitab Ligi sõnul ebaselgust tuleviku suhtes. "Ökonomistina mina seda valitsust ette ei kujuta. Ei ideoloogiliselt ega ökonoomiliselt. Kui see aga kokku lepitakse, kavatsen olla selle konstruktiivne kriitik. Pagasit on mul rohkem kui kogu sellel valitsusel kokku".

Küsimusele Eesti valitsuskriisi kajastamisest välismeedias, kus Eesti oletatavat tulevast valitsust pea Kremli-meelseks peetakse, vastas Ligi, et välismeedia kirjutab seda, mida ta kirjutab. "Meie kohus on võidelda selle eest, see kõik ei vastaks tõele. Mina kavatsen oma tuleviku pühendada sellele, et see tõele ei vastaks".

"Küsimus on, kui efektiivseid tulemusi annab demokraatia ning kui efektiivne on poliitiline debatt. Kas debattidesse on veel jäänud midagi alles argumentidest, riigi ehitusest ja vaadetest või on see ainult omavaheline mõõduvõtt. Paraku kaldub asi omavahelise mõõduvõtmise ja järjest kehvemate vahendite kasutamise suunas," kommenteeris Ligi tänase poliitilist olukorda nii Eestis kui mujal maailmas, eeskätt USA-s.