"Meeleolu oli väga hea. Mul oli nagu eksam üle väga pika aja - suuline eksam," sõnas Euroopa Kontrollikoja liikmekandidaat Juhan Parts väljudes pikalt kohtumiselt riigikontolöri Alar Karisega. Parts lisas, et kuulas kohtumisel palju ka Karist, sest too on oma töö kaudu kontrollikoja tööga seotud. "Põhiline teema oli see, mis puudutab Euroopa audiitorite kohut, millega riigikontroll teeb väga tihedat koostööd," sõnas Parts.

Küsimusele, mida Parts kontrollikojas tegema hakkaks, kui tal sinna saada õnnestuks, vastas ekspeaminister, et konkreetset programmi on liiga vara välja käia. "Siin on suur vahe. Kui riigikontrolli juhib üks inimene, siis kontrollikoda juhib 28-liikmeline kolleegium," selgitas ta.

Sotsid on väga kindlas kõneviisis öelnud, et on Partsi vastu - kas kandideerimine pole mitte kõigi asjaosaliste aja raiskamine? "Kindlasti mitte. Ma ju ei tea, mis need tegelikud probleemid on, miks see hästi reljeefne seisukoht neil on. Oleme palju koostööd teinud ja mõneti on see ikkagi üllatatv."

Kas sotsida vastupanu õnnestub murda? "Niivõrd-kuivõrd see puudutab küsimusi minule ehk minu pädevust ja tööd, siis loomulikult vastan kõigile küsimustele. Üritan hajutada kahtlusi, kui neid on. Poliitikasse, mis seal ümber käib, ma ei kavatse sekkuda. Olen andnud rahandusministrile nõusoleku, olen tema kandidaat ja püüan olla selles osas neutraalne, vaatamata kiusatustele."