Ossinovski sõnul on tavatu moodustada niivõrd suurt, nelja erakonnaga koalitsiooni. "Mitte seepärast, et ei taheta jagada võimu, vaid eeskätt seetõttu, et see üks partner, kelle hääled siis nii-öelda liiast on, tunneb end reeglina emotsionaalselt selles valitsuses ka üleliigsena ja see tekitab asjatuid pingeid," selgitas Ossinovski. Taolise valitsuse positiivse poole pealt tõi Ossinovski välja suurema ühiskondliku kandepinna.

Ossinovski sõnul on mitmete oluliste teemade puhul küsitud ka Vabaerakonna arvamust ning ideid. Läbirääkimisi on peetud mitu korda. "Nad rääkisid, mida näeksid valitsuse prioriteetidena erinevates valdkondades ja jõudsime taaskord selgusele, et tõepolest sellist ühisosa on päris palju," lisas Ossinovski.

Ossinovski tunnistas, et kolme erakonna esindajate vahel on tuliseimaks vaidlusteemaks koalitsioonileppe rahalise raami kehtestamine, mis omakorda määrab ära selle, kui palju on võimalik täiendavalt investeerida näiteks haridusse ja sotsiaalvaldkonda.

Ka sotsiaaldemokraatide esimehe sõnul jõutakse koalitsioonipartnerite arvus selgusele neljapäeval ning et reedeks on koalitsioonileping valmis.

Vaata lähemalt videost!