Täna kell 18 suleti kaheks päevaks Harju maakonnas Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maanteel Vaidas (km 21,3–22,7) Tartu-Tallinna sõidusuund, liiklus suunatakse Tallinna-Tartu ühele sõidurajale. Töötsoonis on kiirus piiratud, teatas maanteeamet. Teelõigu sulgemise taga on Vaida silla ehitustööd.

Aastal 2008 sai valmis 11,5 miljonit krooni maksnud Vaida jalakäijate sild, mis valiti liimpuidu oskusliku ja põneva kasutamise eest aasta parimaks puitehitiseks.

2014. aastal selgus, et silla kandetalad mädanevad ning sild on ohtlik nii jalakäijatele kui ka autojuhtidele. Silla garantiiaeg sai läbi aga 2013. aastal. Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks tellis maanteeamet ekspertiisi. Ekspertiis ning uus sillaehitusprojekt maksis 33 000 eurot.

Maanteeameti tellitud ekspertiisi alusel põhjustas silla lagunemise projekteerimisviga: vesi pääses sillapostide vahelt sisse, kuid enam välja mitte. See, mõistagi, pani puu mädanema, kuid ühtegi viisi, kuidas silla sisemuse olukorda kontrollida, välja ei mõeldud. Nii käidi silla seisukorda pärast selle ehitamist palju kordi hindamas ilma sealt vigu leidmata, kuniks sild lihtsalt kokku hakkas vajuma.

Alates tänasest on kaheks päevaks suletud Tallinna-Tartu maantee üks suund, et paigaldada uue silla konstruktsioone.