Täna kell 10.16 algas valitsuse istung, kus osales ka välisminister Marina Kaljurand.

Kella 11.30 paiku hakkasid ministrid koosolekult lahkuma. Kohale jäid pressikonverentsil osaleda lubanud peaminister Taavi Rõivas, justiitsminister Urmas Reinsalu ning rahandusminister Sven Sester. Kusjuures nii Sester kui ka Reinsalu käisid vahepeal õues värsket õhku hingamas. Pressikonverentsi alguseks - keskpäevaks - tuli Stenbocki majja tagasi ka tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Ainsad, kes vahepeal majast väljas ei käinud, olid Rõivas ja Kaljurand. Kell 12 läks Rõivas pressikonverentsile, Marina Kaljurand väljus Stenbocki majast kella 12.10 paiku: siis, kui pressikonverents oli alanud ja suurem osa ajakirjanikke pressiruumi läinud.

Kaljurand väljus Stenbocki majast üksi ning istus autorooli. Vahepeal uuris Delfi välisministrilt tema plaanide kohta: kas Kaljurand otsustab valimiskogus presidendiks kandideerida või mitte.

Kaljuranna sõnul rääkis peaminister lihtsalt oma välisministriga. "Me rääkisime Euroopa Liidu eesistumisest, idapartnerluse kohtumisest, rääkisime praegusest olukorrast," ütles ta Delfile.

Presidendivalimistest on Marina Kaljurand valmis rääkima pärast kandideerimise osas otsuse tegemist.