"Ligi otsus on inimlikult mõistetav ja väga riigimehelik. Sellegipoolest aktsepteerin ma tema otsust ikkagi raske südamega, sest Jürgen on olnud enam kui viis aastat väga hea rahandusminister," nentis peaminister.

"Aga mitte ainult, ta on olnud ka väga hea ja oluline meeskonnaliige valitsuses, nii mõneski küsimuses, mis ei ole otseselt rahandusküsimus, on tema roll olnud väga oluline. Ja ka täna käitus ta meeskonnamängijana, andes oma sammuga tagasi, võimaluse valitsusel edasi minna."

Rõivast teatas, et sotsiaaldemokraatidega kavatseb ta kohtuda juba täna õhtul.  "Ma kavatsen kindlasti öelda Sven Mikserile, et me eeldame, et ta räägib ka oma erakonnaliikmetega sellest, et selle teema eskaleerimine ei ole olnud õige, et selle teema kasutamine kampaaniana ei ole olnud õige."

"Rahvustepõhise konflikti õhutamiseks ühe ebaõnnestunud sõnumi suuremaks puhumisel, et koguda lühikest poliitilist profiiti, ei ole olnud õige ja ma loodan, et seda mõistavad kõik Eesti poliitikud," lisas ta.

Rõivas tunnistas, et ta ei ole veel otsustanud, kellest võiks saada uus rahandusministri kandidaat. "Jürgen Ligi on seadnud lati väga kõrgele ja uue inimese leidmine ei ole ülemäära lihtne, aga rahandusküsimustes on Reformierakonnas kompetentsust küll ja küllap me leiame selle inimese," rääkis ta.

Rõivasel on Ligi tagasiastumisavalduse presidendile edastamiseks üks kuu.