Lisaks linnapea Savisaarele oli kohal ka abilinnapea Arvo Sarapuu, kes lastele naerusuiselt suurelt kandikult küpsiseid jagas.

Nagu Savisaare lingilõikamisüritustele kohane, jagati ka koerapargi avamisel kohale tulnud väikestele ja suurtele snäkke ning kõlas lõbusalt tümpsuv venekeelne slaavi pop.

Et linnapead tervitama tulnud lapsed trööstitus ilmas end liiga nukralt ei tunneks, jagati neile lisaks küpsistele ka rohelisi õhupalle ning õnnelikumatel oli võimalik patsu lüüa ka härra linnapea endaga.

Ehkki linnapea ei soostunud vastama Delfi reporteri küsimustele selle kohta, mis puudutab keskerakondlase Vladimir Velmani Venemaa reisi, lõbustas ta samas kõiki huvilisi tantsuga ümber koerte treeningraja postide.

Pae pargi koerte jalutusväljaku kogupindala on 2663 m2 ning see on jagatud suurte ja väikeste koerte alaks. Jalutusväljak on piiratud 1,7 m kõrguse paneelvõrkaiaga ja mõlemale platsile on eraldi sissepääs.

Jalutusväljakul on kokku 10 erineva raskusastmega koerte treeningelementi, millel saavad koeraomanikud koerte oskused proovile panna. Lasnamäe linnaosa vanema Olga Ivanova sõnul on koerte jalutusväljakuid vaja selleks, et tagada hea koerapidamise kultuur. „Jalutusväljakud pakuvad koertele tegevust, sotsialiseerimisvõimalust teiste koerte ja võõraste inimestega ning on koertele ohutuks kohaks, et vabalt joosta,“ lisas Ivanova.

Lisaks treeningelementidele on Pae pargi koerte jalutusväljak varustatud seljatoega pinkide, prügikastide, koerte väljaheitekastide ja biolagunevate kottide ning nõuetekohase välivalgustusega, mis võimaldab kasutada platsi ka õhtusel pimedal ajal.