Ehkki politsei oli manitsenud rongkäigu organiseerijaid kogunema Veerenni tänava ja Filtri tee lähistele, kogunes nn Surematu polk siiski Odra tänavale. Kümned punaste nelkide, plakatite ja punalippudega varustatud inimesed liikusid kaitseväe kalmistu suunas. Kuulda on venekeelset "Katjuuša" laulu, samuti hüütakse kooris "Au kangelastele!" (Slava gerojam!).

Enne rongkäigule minekut jagati inimestele II maailmasõjas hukkunud inimeste pilte. "Surematu polgu" esialgne idee oli, et inimesed kannaksid oma sõjas surnud lähedaste pilte. Selle idee kaaperdasid aga kiirelt Kremli võimud, kes hakkasid Venemaal jagama inimestele suvaliste inimeste pilte, mille inimesed peale tähistamist minema viskasid.

Kohal oli ka hulk politseinikke, kes rahvamassi suunas ja liikusohutust jälgis.

Rongkäigust osavõtjatel olid käes Teises maailmasõjas võidelnud sugulaste fotod ning nad rääkisid venekeelsele Delfile, kus nende esivanemad võitlesid või surma said. "Suur tänu politseile, kes turvas meie rongkäiku," tänas vaarisa mälestust austama tulnud neiu.

Tallinna transpordiamet ei olnud nõus 9. mail Filtri teel toimuvaks rongkäiguks liiklust sulgema ja liikluskorraldust muutma, seetõttu tegi politsei liiklusohutuse tagamise eesmärgil ettepaneku viia avalik koosolek läbi teisel marsruudil.

Korraldaja oli rongkäigu kogunemispaigaks valinud Tallinna bussijaama vastas olev Odra 8 asuv parkla ning liikumistrajektooriks oli Filtri tee, algusega Odra tänavalt kuni Kaitseväe kalmistuni välja.

Politseimajor Kaido Saarniidu sõnul soovitas politsei laupäeval plaanitavat rahvahulka arvestades kogunemiskohaks Filtri tee ja Veerenni tänava ristmikust algavat kõnniteed.