Visiiti kajastav Delfi ajakirjanik kirjeldas, et lapsed olid väga viisakad ja armsad, kuid - nagu visiidil ikka - aega oli presidendil koolis väga piiratult.

Latokartano põhikool on Helsingi Viikkis asuv soome kool, kus õpib 1.-9. klassis ligikaudu 700 õpilast. Neist pea 100 on kakskeelses soome-eesti õppes õppivad eesti keelt emakeelena kõnelevad lapsed.

President Kaljulaid on koos 41-liikmelise äridelegatsiooniga Soomes kahepäevasel visiidil.

Eile kohtus Eesti riigipea Helsingis Soome presidendi Sauli Niinistö, peaminister Juha Sipilä, Soome parlamendi spiikri Maria Lohela, Helsingi linnavolikogu esimehe Tuuli Kousa ning linnapea kohusetäitja Pekka Sauriga. Soomega on Eestil pikaajaline ning hea koostöö majandus- ja kultuurivallas. Kohtumised keskenduvad majanduskoostöö edasisele tihendamisele, seda eriti digivaldkonnas, energia- ja transpordi ühenduste osas ning teaduse ja hariduse valdkonnas. Arutatakse ka julgeolekuolukorda Euroopas ning Euroopa Liidu ees seisvaid väljakutseid.

Helsingis paneb president Kaljulaid pärja sõdades langenute risti jalamile ja Mannerheimi samba juurde. Samuti viib riigipea kimbu Hõimuveljed 1939-1945 kivi juurde ning Soome vabatahtlike mälestusmärgile.

Eesti riigipea kõneleb riigivisiidi puhul korraldataval Soome-Eesti ärifoorumil.

Visiidi teisel päeval külastab president Kaljulaid Tampere linna, kus ta kohtub linnavalitsuse esindajatega ning peab avaliku loengu Tampere Tehnikaülikoolis.

Riigipead saatvasse ametlikku delegatsiooni kuuluvad ka Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja Euroopa Liidu asjade komisjoni liige Kalle Palling, haridus-ja teadusminister Mailis Reps, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo, Eesti Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman äridelegatsiooni juhina, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Viljar Lubi, Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektor Taimar Peterkop, Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukas ning Eesti Reservohvitseride Kogu esimees kapten Andre Lilleleht.