Prantsuse suursaatkonna juures käis hukkunuid mälestamas ka president Toomas Hendrik Ilves, kes ütles oma lühikeses kõnes ajakirjanikele, et pärast Pariisis toimunut on ülioluline, et tegutsetaks koos.

"Me näeme, et terrorism käib üle piiride. Tuleb kohati ka Euroopa seest ja ka üle piiride," rääkis Ilves, kes avaldas lootust, et Euroopa julgeolekut hakatakse tõsisemalt võtma.

Ilves märkis, et kui räägime demokraatia alustaladest: vabadusest, võrdsusest ja vendlusest, siis see tähendab ka, et täidame oma kohustusi nende ees, kes otsivad vabadust ja põgenevad terrorismi eest, mis sel nädalavahetusel Pariisi tabas.

Tallinna koolides kogunesid õpilased täna kell 9.45 koolimaja ette leinaseisakule, et mäestada Pariisi terrorirünnakute ohvreid. Tallinna koolijuhid kutsusid üles miitinguga ühinema kõiki Eesti koole.

Laupäeval saatsid peaminister Taavi Rõivas ja teised Euroopa Liidu riigipead, valitsusjuhid ja institutsioonide juhid Pariisi terrorirünnakute tõttu ühisavalduse, milles kutsuti üles pidama täna keskpäeval hukkunute mälestuseks üheminutilist leinaseisakut.

Pariisis reede õhtul korraldatud koordineeritud terrorirünnakutes sai surma vähemalt 129 ja viga ligi 350 inimest.