"Me tahame parandada koostööd teiste rahvaste relvajõududega, et tunneksime end kindlamalt koos tegutsemas. Meie oleme muidugi amfiib-operatsioonide peal," rääkis Delfile üks Soome sõduritest hilisõhtul enne seda, kui järgmiseks hommikuks oli planeeritud suur maabumine. Ajasime juttu San Antonio sees sõidukitekil, mil oli täis pargitud soomlaste soomukeid. 

"Me oleme õppinud seda, kuidas suures laevas liikuda, ning oleme teiste sõduritega palju suhelnud, kuidas nemad töötavad ning oleme jaganud teadmisi, kuidas asju teha. Sellised põhilised asjad - kuidas relvi käsitseda, veidi taktikat, nagu õppustel ikka," kirjeldasid soomlased. Vaata videost ka seda, kuidas samad suured hõljukid, mis veel eelmisel õhtul olid laevas, järgmisel päeval koos Soome soomukitega randusid.


Rootsi sõdurid kasutasid aga imeilusat õhtust päikesevalgust kopteritekil selfide tegemiseks. Koos kodunt kaasavõetud raske rauast sõjakirvega poseeriti uhkel grupipildil. Massiivse sõjakirvega rootslane tekitas palju elevust ka ameeriklaste seas, kes rootslase kiirelt viikingiks ristisid. Muide, rootslased olid nagu soomlasedki tavalised ajateenijad, mitte profisõdurid, kuid nad olid kõigist teistest laeval pea jagu pikemad, suured ja pikad. 

Soomlasi ja rootslasi eristas laeval ameeriklastest üldse lihtsalt. Kes on kes, selle tundis kergesti ära koduselt laiguliste roheliste vormiriiete poolest. Kuid teiseks erinesid nagu öö ja päev skandinaavlaste ja ameeriklaste soengud: skandinaavlased olid  vabade soengutega, kel olid pikad lahtised juuksed, kel hipsterlik man-bun...

Laeva sügavuses asuval kahel hõljukile olidki end parkinud soomlaste soomukid ning järgmisel päeval võis neid dessandil ka selgesti eristada, kui mõlemad kaks hõljukit laevast uhket vee ja liivapilve üles ajades maabusid. Soome sõdurid olid end peitnud ka metsa ja liivaluidete vahele ning mängisid saabuvatele tankidele vastutegevust.

Delfi ajakirjaniku reisi NATO ühisõppustele korraldas ja rahastas USA Eesti saatkond.