Tallinna vanalinna parkimisalal kordub juba nädalaid sama stsenaarium. Pärnu maanteel asuva ökopoe esisele saabub mõned minutid enne poe avamist tumesinine Alfa Romeo. Parkimise eest tasumise asemel eemaldab autojuht aga rahulikult auto mõlemad numbrimärgid ning paneb need tagaistmele varju.

Numbrimärkide eemaldamise järel ruttab seesama autojuht, ehk nagu hiljem selgub, varasemalt kahtlaste ärivõtete kasutamise tõttu tarbijakaitseameti pihtide vahele sattunud ärimees Horre Saluste samasse ökopoodi tööle. Ka eile lõunal samamoodi tegutsenud Saluste oli esmalt üllatunud, et tema tegevuse vastu huvi tuntakse, kuid rääkis seejärel, et on nii parkimistasusid vältinud juba kuid.

Poe ees tema tegevuse kohta küsides oli Saluste väga avameelne ja selgitas, et ei soovi lihtsalt parkimise eest maksta. Ta ei ole enda sõnul seda teinud juba viis aastat. „Ei saa raha kätte ka kohtutäiturid ja muud kollid. Seega on trahve võimalik mitte maksta ning nad aeguvad niikuinii paari aasta jooksul,“ rääkis ta ja lisas, et otsustas hiljuti kaastundest kohtutäiturite ja asjatu paberikulu tõttu just numbrimärgi eemaldada.

Saluste ei ole aga ainus, kes sellisel viisil parkimise eest tasumisest pääseda üritab. Delfi fotograaf püüdis mitme nädala jooksul pildile mitu linna eri paigus just sama teguviisi kasutavat sõiduvahendit. Leidlikumad autoomanikud on kruvide asemel numbrimärgid kinnitanud kummidega, et nende eemaldamine võimalikult kergesti käiks.

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) pressiesindaja Meeli Hundi kinnitusel on reaalne olukord, et autoomanikke ei olegi võimalik välja selgitada. Hunt lisas, et kõige äärmuslikum abinõu on eemaldatud registrinumbritega sõiduki teisaldamine. Siiski kasutab mupo seda vaid juhul, kui sõiduk on ohuks liiklusele või kui ta takistab olulisel määral liiklust.

Mupole on teada mitmeid sarnaseid juhtumeid. Näiteks Lasnamäel elav vanem meesterahvas, kes õhtuti keelatud kohas autot parkides samuti numbrimärgid eemaldadas. „Õnneks tabas mupo Lasnamäe tugipunkti inspektor mehe otse teolt ning sellega sai juhtum lahenduse,“ rääkis Hunt.

Tema sõnul on uuemate sõidukitega probleem väiksem, sest nendel on üldjuhul VIN-kood esiklaasi nurgas selgelt nähtav. „Selle alusel saame tuvastada sõiduki omaniku ja registreerimisnumbri ning alustada üldmenetlust.,“ rääkis Hunt, et pelgalt numbrimärgi eemaldamisega trahvist ei pääse. Samas, sõidukitega, mille VIN-koodu nähtaval ei ole, läheb omaniku tuvastamiseks kauem aega, kuid Hundi sõnul õnnestub üldjuhul ka nende numbrid tuvastada. „Kodanik vastutusest ei pääse.

Kui tavalise parkimiseksimuse korral karistatakse sõidukiomanikku hoiatustrahviga, siis sellise ebaseadusliku tegevusega alustatakse ka üldmenetlust, kus ametnikul on õigus kohaldada suuremaid trahvimäärasid,“ selgitas Hunt.

EuroPargi tegevjuht Karol Kovanen rääkis, et nende parklates numbrimärgita seisev sõiduk teisaldatakse ja sellest teavitatakse koheselt ka politseid. „Numbrimärgi eemaldamine näitab, et kas sõiduk on hüljatud või et inimene teadlikult üritab vältida kehtestatud tasusid või muid tingimusi,” sõnas Kovanen.

Vaata juuresolevast videost, kuidas numbrimärkide eemaldamisel kaamerasilma ette jäänud Horre Saluste enda teguviisi põhjendab!