Ossinovski sõnas pärast uue kooliaasta alguse puhul korraldatud pressikonverentsi, et ehkki mõnes koolis veel õpetajaid napib, on koolid on õpilaste vastuvõtmiseks valmis.

Õpetajate leidmisega on haridusministri sõnul probleeme alati olnud. "Siin tuleb tähele panna seda, et probleem ei ole selles, et õpetajad Eestis kuidagi otsa oleksid saanud - ehkki häid õpetajaid on muidugi alati raske leida -, aga pigem on küsimus selles, et väga paljud koolid ei ole suutnud tagada õpetajatele täistöökoormust," nentis Ossinovski.

Ossinovski pakkus võimaliku lahendusena välja, et neis koolides, kus õpilaste väikse hulga tõttu on õpetajate koormus liiga väike, koolitataks pedagoogid ümber, nii et nad saaksid paralleelselt mitut ainet õpetada. Ministri sõnul on sageli raske leida õpetajaid just Ida-Virumaal, seda keelebarjääri tõttu. Samuti on keeruline maapiirkondade koolidel, kus õpetajate keskmine vanus on üsna kõrge.

Ossinovski kommenteeris hiljuti avalikku diskussiooni põhjustanud koolide "annetuste" küsimist, öeldes, et kohustuslikul kujul ja maksegraafikute näol munitsipaalkoolide lapsevanematelt raha välja pressimine, nagu seda on kirjeldanud ajakirjandus viimastel päevadel, ei ole vastuvõetav.

"Positiivse aspektina võib välja tuua selle, et lapsevanemad ja kool omavahel tihedamalt suhtlevad," ütles minister. "Teisest küljest on selge, et kooliharidus Eestis on tasuta ja sunniviisiline raha küsimine munitsipaal- või riigikoolis on kindlasti lubamatu."