Üks kutsudest, kes abi vajavad, on emane Frida, kellel sündis äsja kuus kutsikat. Kuna Frida ja tema pesakond on lühikarvalised, vajaks nad koertemaja, kus saab külmema ilmaga peavarju.

Heategevuslikule näitusele ja oksjonile toovad oma töid väga mitmed nii Pärnumaaga seotud kui ka Eestis üldisemalt tuntud kunstnikud - Piret Bergmann (Pusa), Mart Sander, Epp Maria Kokamägi, Reti Saks, Kaie Kal, Ly Saat, Rait Pärg, Flo Kasearu, Tiiu Kimber, Mila Balti, Heli Tambur, Andrus Joonas, Kaili Viidas ja hobikunstnikud Pärnu Kunstiklubist.

Varjupaikade MTÜ Pärnu varjupaiga juhataja Mari Hagi sõnul on Pärnu kunstiinimeste poolne initsiatiiv märgata endast nõrgemaid, kes ennast ise aidata ei suuda, väga teretulnud. "Loodame, et tuntud kunstnike kaasalöömine ja ilusad kunstiteosed tekitavad suurt huvi nii näituse külastajates kui potentsiaalsetes ostjates, läbi mille saame meie oma eesmärke loomade suhtes paremini ellu viia."

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnul oli majanduslanguse aeg varjupaikade tegevuses üsna keeruline, kuid mida aeg edasi, seda rohkem on ühingu selja taha koondunud loomasõprade toetav kogukond. Näitus on Pärnu ühes enimkülastatavamas keskuses üleval kaks nädalat, mille lõppedes toimub oksjon.

Lisaks uute kodude leidmisele tegeleb MTÜ koolitus- ja teavitustööga oma kogukonnas. Seda kõike saab teha tänu toetajatele ja annetajatele, sest ainult annetuste abil on võimalik katta suuri raviarveid, koolitada ja hoida loomi varjupaigas üle seaduses ettenähtud 14 päeva.