Linnavalitsus otsustas 2010. aastal panna püsti Kristiine turu, kuid selgus, et see rajati mitte äri-, vaid sotsiaalotstarbega maale. Harju maavanem andis seejärel korralduse ebaseaduslik rajatis lammutada.

Linn teatas, et ei kavatse maavanema korraldusele alluda, Kristiine turg jääb püsti ning pöördus kohtusse.

Pikaks veninud kohtuprotsess pole linna vaatenurgast mingit edu toonud ning tänaseks on asjad jõudnud nii kaugele, et turg lammutatakse.

Kristiine linnaosa vanem Andrei Novikov ütles Delfile, et kohtuvaidlus veel tegelikult käib, kuid turu likvideerimine on turu operaatori soov ja ei tulene muudest põhjustest.

Potentsiaalsetel turumüüjatel oli asja suhtes halb aimdus juba pikemat aega, sest erilist kauplemistegevust polnud Kristiine turul ka selle avamisele järgnenud perioodil, mil linna ja maavanema konflikt oli alles alama astme kohtus.

Kauplemine Kristiine turul sai lõplikult läbi juba 2011. aasta novembris, mil ringkonnakohus jättis rahuldamata Tallinna linnavalitsuse apellatsioonkaebuse, millega vaidlustati Tallinna halduskohtu otsus Kristiine turu rajatiste ehitamiseks välja antud ehituslubade tühistamise kohta. Ringkonnakohtu hinnangul on halduskohus vaidlusalused ehitusload õigesti tühistanud.