Garantiikirja allkirjastas väidetavalt omavoliselt erakonna peasekretär Priit Toobal, kes on tänaseks poliitikast taandunud.

Erakorralise juhatuse koosoleku kutsus kokku partei esimees Edgar Savisaar, kes jõudis sellele järeldusele üsna pea pärast seda kui partei siseopositsioon oli teatanud plaanist korraldada erakorraline koosolek esmaspäeval, mil sellel oleks saanud osaleda ka Jüri Ratas.

Ei Toobal, Pettai ega praegune peasekretär Oudekki Loone pole viimastel päevadel garantiikirja kohta kommentaare andnud.

Keskerakonna jaoks on garantiikirjaga seonduv kriitilise tähtsusega, sest lisaks võimalikule suurele väljaminekule tekitab see niigi kaheks leeriks jagunenud parteid veelgi enam pingeid osapoolte vahel.

Peasekretär Loone ega partei juht Savisaar enne koosoleku algust meediale mingeid kommentaare jagada ei soovinud.

Loone: garantiikiri ei ole Keskerakonna jaoks midagi katastroofilist

Lisaks garantiikirja küsimuse arutelule otsustati tänasel koosolekul moodustada töörühm asjaga tegelemiseks, mille koosseisu kuuluvad juhatuse liige Taavi Aas, Keskerakonna peasekretär Oudekki Loone, tegevsekretär Peeter Vitsur, ja erakonna büroo nõunik Andres Hiie.

“Viimastel päevadel meedias palju elevust tekitanud garantiikiri ei ole Keskerakonna jaoks midagi katastroofilist, nagu seda on püütud väita,” ütles Keskerakonna peasekretär Oudekki Loone pressiteenistuse vahendusel.

“Ma rõhutan, et antud garantiikirjast lähtuvalt ei ole mingit garantiikohustust tekkinud. Antud hetkel räägime asjassepuutuvate isikutega läbi,” lisas ta.

“Midfield OÜ on olnud Keskerakonna jaoks pikaajaline ning hea koostööpartner, kes on andnud omapoolse panuse erakonna valimiskampaaniate õnnestumisse ning väga heade valimistulemuste saavutamisse. Seega ma ei näe, et meie vahel saaksid tekkida ületamatud erimeelsused,” rääkis Keskerakonna peasekretär.

Loone rõhutas, et Keskerakonna majanduslik seis on hea ning kõiki kohustusi suudetakse tasuda.

“Keskerakond ei ole viimase 12 aasta jooksul olnud nii heas majanduslikus seisus kui oleme täna. Erakonna finantsolukord on kindel ning me suudame vastavalt kokkulepetele täita kõiki kohustusi.”

“Mul on väga kahju, et presidendivalimiste lõpusirgel on tehtud niisugune torm veeklaasis. Süstemaatiliselt püütakse jätta muljet, et Keskerakond pole ühtne ning toimuvad mingisugused veidrad asjad, millest keegi midagi ei tea. See kahjustab selgelt Mailis Repsi positsiooni presidendikampaanias ning loodan, et meie sisemiste küsimuste arutemine ei toimu edaspidi meedia vahendusel,” rõhutas Keskerakonna peasekretär Oudekki Loone.