Harju maakohus kõrvaldas Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare altkäemaksukahlustuse tõttu linnapea ametist mullu septembris.

Sellest hoolimata on teda linnapeaks tituleerinud nii ajaleht Pealinn kui ka linna pressiteenistus, samuti pole ametist taandamine takistanud teda esinemast Tallinna TV linnapeasaates "TeleTallinn" ning kandmast linnapea ametiraha.

Savisaar on korduvalt öelnud, et ta ise nimetab end "linnapeaks eksiilis". "Olen kahtlemata linnapea, aga mu volitused on peatatud."

Savisaarele esitati eelmise aasta septembris kahtlustus neljas altkäemaksuvõtmise episoodis. Koos temaga kahtlustatakse ka Tallinna linnavolikogu esimeest Kalev Kallot. Mitmeid tuntud ärimehi kahtlustatakse altkäemaksu andmises.

Lasnamäe, Kose ja Maarjamäe piirile kerkiv Lasnamäe Tervisemaja valmib Tallinna linna ja kinnisvarainvesteeringuid juhtiva ettevõtte Capital Mill ainulaadses koostöös ning hakkab lisaks pealinna elanikele teenindama ka selle lähivaldade inimesi. Linna maale hoonestusõiguse alusel ehitatav Lasnamäe Tervisemaja on esimene ühiskondlike funktsioonidega hoone Eestis, mille ehitamist finantseerib 100-protsendiliselt erakapital. Tervisemaja peaks valmima järgmise aasta alguses.

Vaata meeleolukat videot nurgakivi asetamisest ja Savisaare kõnest.