Küsimusele, kuidas on Eestist valitud saadikute omavaheline läbisaamine, hüüatas Tarand: "No nunnu! Tunne ja Marju on mulle nagu oma vanemad, nendega ma saan ikka väga hästi läbi."

"Urmas on tore mees, teeb palju pressiteateid," kiitis Tarand. "Kaja alguses natuke pirtsutas, aga nüüd on ta ka aru saanud, et mida soojem on omavaheline läbisaamine, seda parem on."

"Yana Toomiga ma hakkan tegelema tuleval aastal," lubas Tarand enne jõule antud intervjuus. "Ma hakkan teda võrgutama Keskerakonnast välja."

Eelmise parlamendi koosseisu ajal lahkusid erakonnast Keskerakonna ridades parlamenti valitud Vilja Savisaar-Toomast ning Siiri Oviir.

Detsembri keskel Tallinnas oma tööst rääkides märkis Tarand, et viie aasta taguse ajaga läks seekord tõhusamalt Euroopa Komisjoni ametisse nimetamine. Ka vaidlused ametikohtade jagamisel parlamendis ei võtnud tema sõnul palju aega.

2015. aastaks on Tarandi töölaual 11 raportit, neist kolmes on Tarand ka raportöör. Ta tõi näiteks, et kaasraportöör on ta EL välis- ja julgeolekupoliitika finantseerimise küsimustes.

Euroopa Parlamendis tuleb Tarandi sõnul viie aasta jooksul umbes 20 000 hääletust ehk 4000 hääletust ühel aastal.