"Viimase neli aastat olid väga rasked minu jaoks, lausa ekstreemselt keerulised. Kõik oli raske. Mu ema suri eelmisel aastal ja see oli äärmiselt raske aeg. Loodan väga, et saame juba täna lennata Eesti poole," ütles Suhhanov Delfile Indias.

"Uskumatu, et lõpuks saab koju. Lähedastele ütlen, et oodake mind ja homme õhtul juba näeme," lisas mees, kes avastas Indias veedetud ajal joonistamiskire.

Välisministeerium kinnitas täna Delfile, et 14 Eesti laevakaitsjat said väljasõiduload kätte ning riigist väljumisel takistust ei ole. Millal tagasilend toimub, pole veel teada. "Dokumentatsiooni poolelt on nüüd kõik korras ning luba riigist väljuda on olemas" ütles välisministeeriumi pressiesindaja Liisa Toots.

Peaminister Jüri Ratas avaldas heameelt, et Indias viibivad Eesti laevakaitsjad on viimaks saanud väljasõiduloa ja asunud koduteele ning neile ja nende lähedastele äärmiselt keeruline olukord on lahenemas.

Ratas tänas välisministeeriumi ja kõiki teisi Eesti ametkondi, kes on enam kui nelja aasta jooksul laevakaitsjate kojusaamise nimel tööd teinud. "Viimaks on ühised pingutused vilja kandnud ning on lootust, et Eesti mehed jõuavad lähiajal oma perekondade juurde. Pole midagi, mida me saaks öelda või teha, et neile kaotatud aastad tagasi anda. Siiski ma loodan, et meestel õnnestub pöörduda peagi tagasi oma igapäevaellu," ütles ta.

India Chennai kohus mõistis enda süüdimõistmise edasi kaevanud laevakaitsjad õigeks eelmise nädala alguses. Laupäeval avaldas kohus kohtuotsuse täisteksti, mis võimaldas kohalikel võimudel menetlusega edasi liikuda ning anda meestele Indiast lahkumiseks väljasõiduloa.