Küsimuse peale, miks Raud kooseluseadusega sätestatavaid samasooliste suhteid pooldab, vastas mees, et ta arvab, et neil on täpselt samasugused õigused, nagu on kõigil teistel inimestel, ja ta ei taha nende õigusi kuidagi piirata.

"Ma tahan, et nad elaksid õnnelikult, et nad oleksid meie seas õnnelikud, et me ei peaks neid vihkama, et me ei peaks neid välistama," ütles Raud.

"Miks nad ei või mujale minna, mingu Soome või kuhugi mujale, miks nad peavad siin just seda tegema?" küsis poiss Raualt ning sai vastuseks küsimuse, miks soovib noormees Eesti inimesi Eestist minema ajada. "Nad ei ole inimesed, kui nad nii käituvad," vastas noormees.

Poiss tõi välja, et vanasti peeti homoseksuaalsust hälbeks ja normaalsest erinevaks. Raua vastus talle oli, et varem peeti ka naiste valmisõigust ebanormaalselt, kuna usuti, et nad on rumalamad.

"See ei ole normaalne, et kaks samasoolist naist võivad abielluda. Abielu on mees ja naine. Kas sinu lastele meeldiks käia koolis, kus õpetaja on teise samasoolise õpetajaga abielus?" küsis noormees Raualt. Poisi sõnul tema seda ei aktsepteeriks ja läheks koolist vastaval juhul minema. Raua sõnul on kurb, et selline asi noormehes selliseid tundeid tekitab.

Vaidlust kuulama tulnud meeleavaldajad kahtlesid, kas Raua sugu võiks üldse jätkuda. „Selle järgi, mida te täna propageerite, see katkeb ära ju,“ väitis üks meestest. Teine juuresolnu leidis, et Mihkel Raud on kommionu.