"See kindlasti ei ole kuluhüvitise mõte. Kuluhüvitise mõte on aidata riigikogulasel teha tööd väljaspool Toompea lossi. Aga kõik me teame, et eriti palju kuritarvitamisi on transpordikulu osas, ehk inimesed liisivad autosid ja kulutavad kütust suvaliste asjade peale," rääkis Helme Delfile ja Päevalehele Mihhail Stalnuhhini juhtumit kommenteerides.

Helme tuletas meelde, et EKRE on andnud sisse ka eelnõu, mis kaotaks kuluhüvitised üldse ära.

"Me saame aru, et see on krõbe samm, sest see teeb kahju ka neile inimestele, kes käivad kuluhüvitistega eesmärgipäraselt ringi, aga meie seisukoht on, et see süsteem on nii käest ära läinud, et on vaja plats puhtaks lükata ja alustada otsast peale," ütles Helme ja lisas, et asjad tuleks nii üle vaadata, et avalikkuse õiglustunne ei oleks riivatud ja ka saadikud ei peaks pidevalt nö üle õla vaatama.

Helme arvates tegelikult on kuluhüvitiste mõte, mida uutele riigikogulastele tutvustati, tegelikult õige: võite kasutada seda sisuliselt igaks kuluks, mis pähe tuleb, aga ise teate, kuidas selle pärast valijatele ära selgitate.

"Osadele see mõjub, osadele mitte," lisas Helme.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et riigikogulasel Mihhail Stalnuhhinil pole juhiluba ning eelmise riigikogu koosseisu ajal liisitud auto andis Stalnuhhin Tallinna volikogu liikmest pojale, praeguse ametiaja jooksul liisitud autot kasutab aga tema naine.