Kallase sõnul oli tal valida, kas tõmmata sõnavahetustele joon alla või jätkata kriitiliste ja teravate arvamuste vahetust. Kallase eesmärk oli taastada kodurahu ja tegeleda suuremate asjadega, näiteks majandusalaste väljakutsetega. Koosolekul heideti Kallasele ette mõningaid avalikke sõnavõtte, kuid samas jagus talle ka toetussõnu.

"Mina tulin siia selle plaaniga, et tõmmata joon alla: väga energilised minu toetajad leidsid, et aitab küll, nüüd tõmbame sellele asjale joone alla ja vaatame, mis tulevikus saab," kommenteeris Kallas.

Reformierakonna peasekretäri ning Siim Kallase omavahelist avalikku sõnasõda pidas Kallas veaks. "Erakonna esimees võttis selge seisukoha, et see asi ei peaks nii toimuma. No juhtub, eks me kõik ole jutukad," märkis Kallas. "Teistpidi ei tohiks ühtegi asja, mis ilmub poliitilisel tasandil üledramatiseerida ja võtta väga närviliselt – aga see käib ka minu pihta," kommenteeris Kallas.

Mõistagi uuriti Kallaselt, kas ta teeb eraldi uue partei või mitte. Kallas kinnitas, et teda ta ei tee. "Seda plaani ei ole," sõnas Kallas. Tema edasine mõttekäik viitas asjaolule, et uue partei loomine oli tal mõttes mõlkunud küll. "Vaadake, kui keeruline see on: koguaeg enne uusi valimisi tekivad uued parteid, aga peab olema mingi narratiiv, sõnum, mis ütleb, et see on tunduvalt parem, kui need praegused erakonnad. Mis oleks tõsine alternatiiv, ma ei leia, et seda oleks väga lihtne leida," kommenteeris Kallas.

Siim Kallas mängis möödunud reedel Äripäevas ilmunud intervjuus mõttega luua uus erakond, millele reageeris teravalt erakonna peasekretär Reimo Nebokat, süüdistades Kallast kremli-meelse Edgar Savisaarega koostöö tegemise soovis.