Järv soovitas paigalada koju suitsuandurid ja teha suitsu selle koha peal, kus seda võib teha, mitte voodis. "Ei ole mõtet voodis suitsetada, eriti veel kui ollakse alkoholijoobes," lausus Järv.

Ka tulekahju, millest Järv ühe mehe elu päästis, sai alguse hooletust suitsetamisest.

Mullu jaanuaris kella 18 paiku tuli Heilo abikaasa töölt ja ütles mehele, et naaberkorteris töötab suitsuandur. Heilo läks koridori olukorda uurima. Seal kohtus ta juba majanaabriga, kes oli helistanud häirekeskusesse ja teatanud, et naaberkorteris põleb prügi ja korteris võivad olla inimesed.

Pikaajalise staažiga päästja Heilo pani näo ette märja rätiku ja sisenes neljakäpukil naaberkorterisse.

Üritades avada elutoa ust tundis Heilo, et ukse taga on midagi rasket. Käega kombates sai ta kinni ukse taga lebanud kannatanust. Heilo lohistas mehe koridori ja sulges enda järel elutoa ukse.

Seejärel läks Heilo uuesti korterisse, et kontrollida ka ülejäänud eluruume. Samal ajal liikus aga segaduses kannatanud uuesti korterisse, mille WC-st Heilo ta peagi taasavastas. Uuesti toimetas Heilo kannatanu koridori ja andis ta seal üle kiirabile. 

Heilo päästis ennastsalgava ja professionaalse tegutsemisega inimese elu. Heilo tegutses töövälisel ajal, ilma abi- ja kaitsevahenditeta.

Kuigi tulekahjus hukkus üks korteris viibinud isik, õnnestus Heilol teine inimene samasugusest kurvast saatusest päästa. Kolmas korteris olnud mees pääses vigastusteta.