"Meil on otsustusviise erinevaid, otsusteni on jõutud erineval moel, kõige naljakam on, et otsused ei pruugi väga erinevad olla," võttis Nestor teema lühidalt kokku.

"Mul on kaks soovi. Esimene on, vaadates meid siin võrreldes saatusekaaslastest riikidega, siis see, kes iganes uusi ideid välja käib, võiks mõelda sellele, et ei peaks selle sees vähenema demokraatlikud õigused ja võimalused selle sees, ja teine asi, mis mul ajab alati hirmu nahka, kui suurendatakse kellegi üksikisiku otsustuspädevust võimu juures, sest nähes, et võib-olla need, kellel ei ole need asjad nii hästi välja tulnud kui meil, on väga palju ainuüksi seetõttu kannatanud, et otsustuspädevus on olnud väga kitsa otsustusringi või suisa ühe inimese käes," lausus Nestor.

Nestor tõi välja kolm põhjust, miks mõni seadus ei kõlba vastuvõtmiseks. 1990ndatel oli tema sõnul põhjus sageli see, et seaduseelnõu on põhiseadusevastane, viimasel ajal on põhjuseks, et puudub mõjude analüüs, ning kolmas põhjus, mis on tekkinud, on see, et pole piisavalt osapooli kaasatud.