Tallinna linnavolikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) frakstiooni esimees Eerik-Niiles Kross tõdes, et Savisaar pakub opositsioonile lõputult põhjusi umbusaldusavaldusi esitada.

Krossi sõnul on selge, et arenenud demokraatiaga ühiskonnas oleks avalik teenistuja väga mitme juhtumi puhul juba ise tagasi astunud.

"Tallinnas seda ilmselgelt ei juhtu ja on üsna usutav, et ka seekord meie umbusalusavaldus läbi ei lähe, sest kõik oskavad lugeda 79ni - Keskerakonnal on volikogus rohkem hääli kui opositsioonil," rääkis Kross.

Krossi sõnul on see esimene opositsiooni ühine umbusaldusavaldus, millele on alla kirjutanud 24 opositsiooni 33 esindajast. "Kõik, kes on kohal, on alla kirjutanud," märkis Kross, kelle sõnul on loomisel opositsiooni nõukogu, sest Tallinnas ei ole opositsioonil mõtet omavahel kembelda.

Tallinna sotsiaaldemokraadid teatasid teisipäeval, et annavad kriminaaluurimise alla sattunud linnapea Edgar Savisaarele ja teistele linna tippjuhtidele 48 tundi ametist lahtumiseks, vastasel juhul algatatakse linnavolikogus linnapea umbusaldusavaldus.

Täna antigi umbusaldusavaldus üle. Linnavolikogu esimees Toomas Vitut kutsus erakorralise volikogu koosoleku umbusalduseavalduse hääletamiseks kokku teisipäevaks 17. juuniks kella 8ks.