"Iganädalased küsitlused ei anna selget pilti," ütles Ansip Delfile. "Selge pildi me saame 20. oktoobril."

Valitsusjuhi sõnul on reitingud olnud viimasel ajal suhteliselt stabiilsed ja ükskord tunnustavad valijad  vastutustundlikku käitumist kõrge reitinguga. 

Ansip lisas, et kõikide asjade tasuta jagamise mentaliteet peab muutuma. Tema sõnul ei saa valitsus ega omavalitsus jagada tasuta teenuseid ja asju. Ansip rõhutas, et jagada saab ainult seda, mida maksudena on kogutud ja et see pole mitte tema enda, vaid juba Briti kunagise peaministri Margaret Thatcheri väljaöeldu.

ERRi tellitud Emori küsitluse järgi kogub Keskerakond üleriigiliselt 31, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 16, Reformierakond 13 ning IRL üheksa protsenti valijate toetuse.

Tallinnas on jätkuvalt suurim toetus Keskerakonnal. Edgar Savisaart soovib linnapea toolil jätkamas näha 44 protsenti valimisõiguslikest pealinlastest. Opositsioonijõudude linnapeakandidaatidest oli septembris kõige populaarsem IRL-i linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross. Reformierakonna meerikandidaat Valdo Randpere langes Andres Anvelti järel neljandaks seitsmeprotsendise toetusega.

Ansipi sõnul selgub alles valimistel, kas Valdo Randpere oli õige kandidaat Tallinna linnapea kohale. Reformierakonna esimees usub, et neid kohalikke omavalitsusi, kus Reformierakond võimule tuleb, saab pärast 20. oktoobrit olema rohkem kui praegu.

Peaminister lisas Tallinna võimalikest valimistulemustest rääkides, et keegi ei usu praeguse meeri Edgar Savisaare jäämist kolmandale kohale, kuid küsimus on selles, kui kaalukaks osutub opositisoonikandidaatidele antud toetus kokku.

Pealinnast pingelisem on tema hinnangul valimisvõitlus hoopis Tartus, kuhu Reformierakond on välja pannud ka ajaloo pikima nimekirja.