"See on iga inimese isiklik otsus, mida tema õppima hakkab, mida tema õpib ja kui suureks ta peab siis hiljem tööturul läbilöömise võimalusi. Eestis on palju propageeritud loodusteaduslike erialade ja inseneride eriala õppimist, kuid mingisuguseid universaalseid soovitusi minu arust noorele inimesele anda ei ole mõistlik," ütles peaminister Ansip Delfile.

Ansipi sõnul tuleks õppida eelkõige seda ala, mis inimesele endale väga meeldib ja mida armastatakse. "Ma võiksin soovitada õppida heliloojaks, et vaadake näiteks Arvo Pärti. Ta on maailmas väga tuntud inimene, ta on Eestis väga austatud inimene. Mõned peavad minu soovitust kindlasti irooniliseks ja õige ka. Kui annet ei ole, siis ei maksa ju iga hinna eest heliloojaks õppida. Kui anne on aga olemas, et näiteks maailmas läbi lüüa, siis ei ole seda suurepärast annet mõtet ka insenerihariduse peale raisata," lisas Ansip.

Peaminister lisas, et isegi elukutselised haridusplaneerijad ei oska sageli ette näha tulevikku nii hästi, kui seda teevad oma huvidest ja tunnetest lähtuvad noored inimesed.