Ansip rääkis, et uusi liitujaid ei ole Reformierakonnas kunagi arutatud juhatuse tasemel ja see on alati olnud piirkonna taseme.

"Ei maksa teha ühest liitujast nii suurt numbrit, mille põhjal siis järeldada erakonna kui tervikliku töömeetodite kohta või teha järeldusi ka erakonna juhatuse kohta," ütles Ansip.

Ansip tõdes, et ajakirjanduslikke liialdusi on ikka olnud ja ka Siim Kallase intervjuu oli tema hinnangul liigne üldistus Krossi erakonnaga liitumisest. "See oli liialt kõikehõlmav, see ei puuduta sugugi tervet erakonda," ütles ta.

Ansip kinnitas, et ta ei ole kellegi poolt mõjutatav, pole saanud Tallinnast korraldust oma arvamust mitte avaldada ega tea, kust ajakirjandus võtab kõik need jutud ja teemad.

Ta möönis, et tal on mure näiteks Reformierakonna valimisreklaamis kasutamist leidnud lennuraja teema käsitlemise pärast meedias. "Loomulikult peab iga riigi juht propageerima oma riigi kaitset ja selle tugevdamise vajadust ja selles pole midagi väära kui ka peaminister sellele tähelepanu juhib," rääkis ekspeaminister.

Ansip ei arva, et Ameerikas puuduks sellepärast demokraatia, et iga kandidaat ei saa end Air Fource One'is filmida lasta.

Valimiseelses debatis on Ansipi hinnangul õigustatult fookus kaitseteemadel. Samuti peab ta oluliseks valimiseelset debatti majandusteemadel.

Reformierakondlasena loodab ta kevadel koduerakonna võitu, kuid möönis, et kogu valimisvõitlus on väga tasavägine ja praegu pole veel võimalik ennustada, missugune saab olema pärast valimisi loodav koalitsioon.