"Niipalju kui mina tean, jagati komme vähekindlustatud peredele.
Alati on diskussioon, kui iseseisev peab olema linnaosavalitsus. Kas linnaosavalitsus võis teha iseseisvaid otsuseid selles osas, kui linn viib läbi töökohtade ülevaatamist ja linnaosavanem otsustas just need töökohad likvideerida - küsimus on selles, kas linnaosal peaks olema õigus neid küsimusi ise otsustada," esitas Aas Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil retoorilise küsimuse.

"Teiseks, kas linnaosal peaks olema õigus oma eelarve piires otsustada, mille peale raha kulutatakse? Põhja-Tallinn on linnaosa, kus puudust kannatavaid peresid on kõige rohkem," ütles Aas ja lisas, et kui lapsed said sellest jõulurõõmu, siis oli kõik hästi.

Küsimusele, miks hange tehti kahes osas, Aasal ühest vastust polnud. Ta oletas, et selgitus on üks kahest - linn julgustab allasutusi käituma äriühingutena ja nihutama maksetähtaegu nii pikaks kui võimalik. "See on puhtmajanduslikult mõistlik," sõnas Aas. Teine variant oli Aasa sõnul, et linnaosal polnud kogu raha korraga maksta ja sellepärast lükati teise poole eest maksmine uude kuusse.