Ajakirjanik ja kahe lapse ema Ingrid Veidenberg sõnas, et tal on oma poegadega väga vedanud, kuna nad ei ole kanepit tarvitanud ja ei poolda ka selle tarvitamist.

"Küll aga pooldan ma väga tööstuslikku kanepit, hetkel on mul peal ka kanepikreem," rääkis Veidenberg ja lisas, et psühhotroopseiod aineid ja nende mõju lastele ta ei poolda. "Kui inimene on 25+, siis tehku ta endaga mis tahab, aga lapsed jätame sellest välja," lisas Veidenberg.

Endine siseminister Ken-Marti Vaher ütles, et Eestis on probleem selles, et narkomaanidele kulutatakse liialt vähe raha, samuti ka narkoennetusele ning teadlikkuse tõstmisele.

"Mis puudutab seda ühte uimastit, siis peab nõustuma ühe arvajaga, kelle arvates igasugune debatt ühe uimasti üle, olgu ta siis antud hetkel kanep, aitab kahjuks propageerida seda ainet nii nende seas, kes sellest vähe teavad ja kahjuks ka noorte seas," rääkis Vaher.

Kolumnist Ahto Lobjakas aga ei nõustunud Vaheri väitega, et noortele saab ette defineerida seda, mis on näiteks lahe ja moodne. "Kui me hakkame rääkima uimastipoliitikast läbi narkomaaniavõtme, siis tekib kohe küsimus, et ehk räägime ka alkoholipoliitikast läbi joomise võtme?" rääkis Lobjakas.

"Siin on minu jaoks silmakirjalik erinevus kahe uimasti vahel, üks on lubatud ja teine ei ole. Kui me vaatame nende kahe asja tehnilist poolt, siis alkoholi kohta teame me palju, kanepi kohta vähe, aga me teame, et kanep on tunduvalt vähem nakkav, tunduvalt vähem ohtlik ühiskonna jaoks, tunduvalt odavam, kui ta legaliseerida. Küsimus ongi selles, et ta on kuulutatud ebaseaduslikuks ja seetõttu kulub palju politsei aega, palju inimeste aega ja ka debatti ei lasta tõusta," rääkis Lobjakas.

Vaata tervet debatti videost!