Elektrilevi rikketelefonilt öeldi kella ühe ajal Delfile, et Jõe tänava piirkonnas on katkestus, mille likvideerimine võib aega võtta umbes kaks tundi. Liin lülitus välja kell 12.50, mistõttu oli üks alajaam vooluta. „Hetkel ei ole juhtunu põhjus teada, aga brigaad sõitis välja,“ sõnas rikketelefoni dispetšer.

Fooride tööga tegeleb Signaal, mille esindaja ütles Delfile, et foorigrupp läks olukorda kontrollima. „Kui on energia katkestus, siis ei saa meie midagi teha,“ märkis Signaali esindaja, kes nentis ka, et iga foori juurde pole võimalik liiklusreguleerijat saata, kuid on teatud foorid, kuhu reguleerijad lähevad.

Delfi kaastöötaja sõnul ei töötanud piirkonnas ka pangaautomaadid. Samuti oli umbes pool tundi maas internet.

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialisti Tuuli Sokmanni sõnul oli elektrikatkestuse põhjuseks elektrikaabli vigastus Ülemiste alajaama juures. Vigastus tekkis kell 12.47 ja selle tulemusel jäi kesklinnas Jõe tänava piirkonnas vooluta 30 klienti.

Sokmanni kinnitusel suudeti elektrivarustus kõigile klientidele taastata kell 13.13. Kas juhtum on seotud Ülemiste ristmikul toimuvate kaevetöödega või mitte, seda Sokmann praegu kinnitada ei saa. Kaabli vigastuse põhjuseid tema sõnul alles uuritakse.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles Delfile, liiklejad andsid rikke tekkides politseile küll teada, et foorid ei tööta, kuid õnnetusi piirkonnas ei juhtunud ning reguleerijaid politsei poolt kohale ei saadetud, kuna liiklus sujus piisavalt hästi.